سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برسی گوشی a80

گلکسی A80 گران‌قیمت‌ترین میان‌رده‌ی سامسونگ در سال 2019 محسوب می‌شود که با داشتن نمایشگر بزرگ، مکانیزم چرخان دوربین و پردازنده‌‌ای قدرتمند کاربران خاصی را هدف قرار داده است.

در سال‌های اخیر راهکارهای متفاوتی را برای حذف حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر شاهد بوده‌ایم؛ بریدگی‌های عریض و قطره‌ای، حفره، سیستم‌های کشویی برای دوربین سلفی و سلفی‌های پاپ‌آپ، همه و همه از سال گذشته تا به امروز در محصولات مختلف به کار گرفته شدند. اما راهکار چرخش دوربین اصلی و استفاده از آن عمر زیادی ندارد و گوشی‌هایی همچون ذن‌فون 6 و گلکسی ای 80 شناخته‌شده‌ترین نمایندگان چنین طراحی محسوب می‌شوند؛ شاید عمر چنین راهکاری با عرضه‌ی گوشی‌های بهره‌مند از دوربین زیر نمایشگر به‌زودی به پایان برسد اما تا آن روز می‌توان چنین راهکاری را یک روش هیجان‌انگیز برای بسیاری از کاربران دانست. سامسونگ در سال 2019 سری A از محصولات خود را چه در نام‌گذاری و چه طراحی متحول کرده است؛ کره‌ای‌ها با این تغییرات بار دیگر به تصاحب بازارهای رقابتی بزرگی همچون هند امیدوار شده‌اند. 

 

گلکسی A80 نه‌تنها جدیدترین محصول از سری A، بلکه گرا‌ن‌قیمت‌ترین در بین برادرانش نیز محسوب می‌شود. مجهز شدن به جدیدترین تراشه‌ی اسنپدراگون برای محصولات میان‌رده، در کنار 8 گیگابایت حافظه‌ی رم از گلکسی A80 یک محصول میان‌رده‌ی قدرتمند ساخته است اما با توجه به عملکرد متوسط دوربین‌ برادرانش، نگرانی‌هایی در مورد عملکرد دوربین‌‌های گلکسی A80 وجود دارد که در این بررسی به آن خواهیم پرداخت. باتری 3700 میلی‌آمپر ساعتی، حذف جک 3.5 میلی‌‌متری و رابط کاربری بازطراحی‌شده‌ی One UI در کنار سیستم نوآورانه‌ی دوربین دستگاه مواردی هستند که در این بررسی به آن‌ها خواهیم پرداخت. اما آیا در حضور رقبای چینی‌خوش قیمت، گلکسی ای 80 چیزی برای ارائه دارد؟‌ آیا حسگر زیر نمایشگر بار دیگر ناامیدمان خواهد کرد؟ عملکرد این دستگاه در اجرای وظایف سنگین چگونه است؟ 

 

مشخصات فنی گلکسی ای 80 سامسونگ
عرضه
معرفی 2019، آوریل
وضعیت موجود. عرضه‌شده در می 2019
نمایشگر
نوع Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 6.7 اینچ (~85.8% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 2400 در 1080 پیکسل (~393 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
بدنه
ابعاد 165.2 در 76.5 در 9.3 میلی‌متر
وزن -
ساخت پشت و جلو از جنس شیشه، فریم آلومینیومی
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال)
پلتفرم
سیستم‌عامل - اندروید 9.0 (پای) - One UI
تراشه Qualcomm SDM730 Snapdragon 730 (هشت نانومتری)
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (دو هسته‌ی 2.2 گیگاهرتز Kryo 470 طلایی و شش هسته‌ی 1.7 گیگاهرتز Kryo 470 نقره‌ای)
پردازنده گرافیکی Adreno 618
حافظه
درگاه حافظه خیر
حافظه داخلی 128 گیگابایت، 8 گیگابایت رم
دوربین
اصلی دوربین دوگانه: 48 مگاپیکسل (f/2.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) و 8 مگاپیکسل (12 میلی‌متری، فوق عریض، f/2.2) و سنسور TOF
قابلیت‌ها فلش LED، پانوراما، HDR
ویدیو 2160p@30fps، 1080p@30fps
سلفی ماژول مجهز به موتور برای چرخش دوربین اصلی
صدا
جک 3.5 میلی‌متری خیر
  لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 3700 میلی آمپر ساعت
شارژر شارژ سریع باتری 25 واتی
قابلیت‌ها
حسگرها حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
  ANT+
شبکه
فناوری GSM / HSPA / LTE
اتصالات
شبکه بی‌سیم بله
بلوتوث بله
GPS بله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS
رادیو رادیو اف‌ام
USB 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل
متفرقه
رنگ‌ها طلایی، سفید، مشکی
محدوده قیمت حدود 650 یورو

 

 

گلکسی A80 سامسونگ توسط خانه موبایل ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی

طراحی خاص گلکسی A80 و سیستم دوربین چرخشی آن را باید مهم‌ترین نکته‌ی تمایز آن نسبت به دیگر گوشی‌های بازار دانست. نزدیک به 86 درصد جلوی دستگاه از نمایشگر پوشیده شده و خبری از حفره، بریدگی و حاشیه قابل‌توجه در جلوی دستگاه نیست؛ اما سامسونگ برای رسیدن به چنین هدفی چه کرده‌ است؟ کره‌ای‌ها دوربین سلفی را کنار گذاشته‌اند و با تعبیه‌ی موتوری مکانیکی، دوربین اصلی را برای استفاده در جلوی دستگاه فرا می‌خوانند؛ به این معنی که بخش بالایی پشت بدنه که دوربین دستگاه در آن قرار گرفته است، با یک حرکت عمودی بالا می‌آید و ماژول‌های دوربین با یک چرخش 180 درجه‌ای رو به کاربر قرار می‌گیرند. این راهکار جالب، دوربین‌های اصلی دستگاه و سیستم تشخیص عمق ToF را برای گرفتن سلفی در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ این مورد را شاید بتوان اصلی‌ترین برتری راهکار سامسونگ نسبت به نمونه‌های پاپ‌آپی دانست که در گوشی‌هایی مانند وان‌پلاس دیده‌ایم.

 

بالا بودن احتمال آسیب‌پذیری این بخش در سقوط و امکان‌پذیر نبودن پوشش بخش یادشده توسط قاب‌های محافظ در کنار عدم قطعیت در مورد عمر چنین ساختاری را باید در نظر گرفت. برای مثال فرض کنید که سهوا گوشی را روی میز قرار داده‌اید و بدون توجه به اینکه با بستن اپلیکیشن دوربین، مکانیزم چرخشی فعال می‌شود، آن را رها کنید؛ در این صورت تلاش‌های دستگاه برای چرخاندن دوربین با شکست مواجه می‌شود و احتمال آسیب به موتورهای آن وجود دارد. سیستم تشخیص سقوط دستگاه تنها نیمی از بخش متحرک را داخل می‌برد و به نظر می‌رسد سرعت آن به اندازه‌ی کافی برای داخل بردن کامل دوربین کافی نیست. احتمال ایجاد مشکل توسط گرد و غبار برای بخشی که حرکت عمودی دارد را چندان بالا نمی‌دانیم اما هنوز نگرانی در مورد آسیب‌پذیری بخش گردان این مکانیزم وجود دارد. همچنین استفاده از این مکانیزم ضخامت دستگاه را تا 9.3 میلی‌متر افزایش داده است که برای یک محصول بالارده کمی زیاد به نظر می‌رسد.

 

اولین نکته‌‌ای که در نخستین استفاده از گلکسی A80 توجه شما را جلب می‌کند، کیفیت ساخت بالاتر آن نسبت به دیگر اعضای خانواده A است؛ البته با قیمت 600 یورویی این گوشی، چنین کیفیت ساختی چندان عجیب نیست. کار کردن با یک دست با گلکسی A80 حتی برای کسانی که دستان بزرگی دارند، کار دشواری است. A80 با 220 گرم وزن یکی از سنگین‌ترین گوشی‌های موجود در بازار است و این مسئله در استفاده‌ی طولانی مدت برای کاربر آزاردهنده است؛ بنابراین اگر دست‌های بزرگی ندارید و تا به حال با گوشی‌های سنگین و بزرگ کار نکرده‌اید، مهاجرت به این محصول را توصیه نمی‌کنیم. سامسونگ برای پوشش نمایشگر دستگاه از گوریلا گلس 3 بهره برده‌ است که یک پوشش نسبتا قدیمی محسوب می‌شود اما پشت دستگاه با شیشه‌‌ی گوریلا گلس 6 محافظت می‌شود. سامسونگ حتی در بالارده‌ترین میان‌رده‌‌ی سری A نیز دریافت گواهی‌های IP را برای محافظت در برابر آب و گرد و غبار کنار گذاشته است؛ چیزی که در گذشته گوشی‌های این سری به آن شهره بودند. 

 

سامسونگ در جایگذاری کلیدهای تغییر حجم صدا و پاور برای این گوشی بزرگ موفق عمل کرده است و به راحتی می‌توان با یک دست به هر سه کلید دسترسی داشت؛ بازخورد کلیدها و استحکام آن‌ها نیز طبق انتظار از یک محصول بالارده مناسب است. درگاه سیم‌کارت به دلیل وجود سیستم مکانیکی دوربین به لبه‌ی پایینی انتقال داده شده است و متاسفانه در آن خبری از جایگاه برای کارت حافظه نیست. در کنار تک اسپیکر دستگاه در لبه‌ی پایینی، درگاه US‌B نوع C قرار گرفته است و خبری از جک 3.5 میلی‌متری صدا در A80 نیست؛ متاسفانه تبدیل لازم برای استفاده از هدفون‌های مرسوم را باید به‌صورت جداگانه تهیه کنید. همچنین وجود کاور محافظ ساخت سامسونگ در جعبه گوشی را یک نکته‌ی مثبت می‌دانیم؛ البته به دلیل پوشیده نشدن لبه‌ی بالایی دستگاه توسط قاب، مراقبت بیشتری نسبت به گوشی‌‌‌های دیگر لازم است.